Sok tanulmány született már arról, hogyha egészen fiatal korban zenei hatások érik a gyermeket, az előnyösen befolyásolja a fejlődését. A harmonikus dallamok előnyösen befolyásolják a baba tanulási képességét. A babazene élénkíti a gondolkodást, és ezáltal elősegíti a baba szellemi fejlődését. A babák alapvetően szeretik a zenét. Nyugtató hatása miatt a ringatás mellett számtalanszor dúdolással, kellemes dallamokkal, zenével próbáljuk megnyugtatni a síró kisbabákat. Köztudott, hogy a zene jelentős hatással van a baba szellemi fejlődésére.

[ad#ad-1]

A babáknak szóló zene segítheti a gyermek szellemi fejlődését, kreatívabbá teheti őt, és elősegítheti a társas viselkedés kialakulását.  A baba zene hallgatása a baba olyan agyi területeit serkenti, amelyek későbbiekben megkönnyíti, elősegíti a matematika megértését. A baba zenének mindemellett komoly szerepe lehet a mozgáskoordináció képességek fejlesztésében is.

Baba zene letöltés

Számtalan baba zenét találhatunk az interneten, melyek egy része letölthető, más része pedig CD, illetve DVD formában megvásárolható. A teljesség igénye nélkül az alábbiakban felsorolunk néhány helyet, ahol érdemes baba zene után keresgélni:

Babazene.hu

Számos helyen lehetőség van belehallgatni a baba zenékbe, amely jelentősen megkönnyítheti, hogy milyen zenét válasszunk gyermekünknek.

Álomszépzene.hu

Az oldalt folyamatosan bővítjük újabb és újabb babazenével kapcsolatos információval.

[ad#ad-1]