Klasszikus építőjáték: az építőkocka

Miért szeretik a gyerekek az építőjátékot? Nagyon egyszerű. Az építőkockák révén a gyermekek egy teljes új dolgot tudnak teremteni, felépíteni, ami megmozgatja fantáziájukat és az alkotás örömét nyújtja nekik. A gyerekek az építőkockák összerakása közben megtanulják, hogy miként formálhatják saját környezetüket a szándékaiknak megfelelően és felismerik, hogy az építés során addig nem létező új dolgokat alkothatnak.

[ad#ad-1]

Sok esetben tapasztalhatjuk, hogy a gyerekek rombolni is szeretnek és ez gyakran abban nyilvánul meg, amikor a saját, vagy más által építőkockából felépített alkotást összerombolják. Tehát nem csupán az építés, de annak ellentéte a rombolás is örömet okoz számukra. Sokakban felmerül a kérdés, hogy miért is szeretnek a gyerekek rombolni. A válasz egyszerű: ugyanazért, amiért építeni! A rombolás ugyanazt az élményt nyújtja a gyerekek számára, amit az építés. Nevezetesen azt, hogy akaratukkal és tetteikkel megváltoztathatják környezetüket, az őket körülvevő világot, uralkodhatnak felette. Így fokozatosan rájönnek, hogy ők nem passzív elszenvedői környezetüknek mint pici baba korukban, hanem igenis képesek azt befolyásolni.

Ezért hát ne felejtsük ki ezt a rendkívül fontos játékot se a repertoárjukból, hiszen rendkívül fontos dolgot tudnak elsajátítani vele, ami a jövőben is segíteni fogja őket, hogy ne passzív módon szenvedjék el a környezeti hatásokat, hanem igenis aktív részesei legyenek a körülöttük zajló világ folyamatainak.

 

2.740Ft
3.270Ft 
2.150Ft

 

Mágneses építőjátékok: az új generáció

A legújabb építőjátékok manapság már mágneses megoldással készülnek, tehát lényegesen stabilabbak a hagyományos társaiknál, de egyben lényegesen különböznek is tőlük. A legismertebb mágneses építőjátékok közé tartoznak a Supermag és Geomag mágneses építőjátékok. Ezek az építőjátékok sok kis színes rúdból épülnek fel, amiknek a két végén egy-egy mágneses golyó van. A rudakat ezekkel a kis mágneses golyócskákkal lehet rögzíteni egymáshoz és ezáltal különböző vázszerkezeteket lehet építeni.

[ad#ad-1]

A Geomag és Supermag mágneses építőjátékok leginkább a kémiaóráról ismert molekula kötésekhez hasonlítanak. A végükön lévő igen erős mágneses golyók az így összeállított szerkezetnek meglehetősen komoly stabilitást biztosítanak, tehát ellentétben a hagyományos építőkockákkal egy egészen más élményt nyújtanak. Gyakorlatilag lehetetlen úgy összerombolni őket , hogy szanaszét repüljenek a darabjai, a mágneses kötések alapvetően összetartják a szerkezetet.

10.950Ft
16.790Ft 
22.900Ft