Menü Bezárás

Hintaágy mustra 2018 – Nézd meg legszebb hintaágyakat!

Küldj magadnak emlékeztetőt, vagy oszd meg a barátaddal:

A hintázásnak köztudottan nyugtató hatása van, hiszen nagyon hasonló élmény, mint amit magzati állapotban átélünk az anyaméhben. Emiatt a hintázó, ringató mozgást a szervezet alapvetően a maximális biztonság állapotához asszociálja, ebből ered a nyugtató hatása. A hintákat kizárólag gyerekek használják, a felnőttek játéknak tekintik és a használatát gyerekesnek érzik. Ugyanakkor valójában ők is nagy örömmel hintáznak, csak ők inkább a hintaágyat vagy a függőágyat részesítik előnyben. Ha valahova vendégek érkeznek, akkor garantált, hogy egy kerti partin a hintaágy közelében fog csoportosulni a vendégsereg.

A hintaágyakat jellemzően a kertben vagy a teraszon helyezik el, így a természet közelsége és a szabad levegő még jobban segít az ellazulásban, a relaxációban. Természetesen amikor hintaágyat választasz több szempontot is figyelembe kell venni a szerint, hogy fedett teraszon vagy a kertben, az időjárás viszontagságainak kitett helyre lesz kihelyezve legújabb szerzeményünk.

A hintaágy stabilitása és terhelhetősége

A legfontosabb, hogy a megvásárolt hintaágy stabil, stramm legyen. Ha attól félünk, hogy mikor esik össze alattunk a hintaágy, az nem biztos segít a relaxációban. Emiatt nagyon fontos, hogy stabil konstrukciót válasszunk és figyeljünk oda a hintaágy terhelhetőségére is.

Ha nincs lehetőségünk kipróbálni a hintaágyat, akkor talán a stabilitás egyik legjobb indikátora a hintaágy súlya és terhelhetősége. A 40kg-os súly és a 250kg-os terhelhetőség a hintaágyak esetében már ideálisnak számít.

Fém vázas vagy fa hintaágyat vásároljak? 

A hintaágyak jellemzően valamilyen fémötvözetből vagy fából készülnek. A fém vázas hintaágyak esetén különösen a falvastagságra és a fémötvözet minőségére kell odafigyelni. Fontos még emellett az illesztési pontok megfelelősége is. A fa hintaágyak tekintetében arra kell ügyelni, hogy bélmentes, lekerekített élű, és megfelelő kezeléssel ellátott fából készüljenek. Fenyő hintaágy esetén célszerű rétegragasztott verziót választani, ami révén elkerülhető a fa vetemedése.

És akkor lássuk a legszebb fém vázas hintaágyakat…

Blumfeldt The Big Easy hintaágy
Blumfeldt – The Big Easy hintaágy

A Blumfeldt THE BIG EASY fém vázas segítségével otthonát a kikapcsolódás szigetévé varázsolhatja. A pihenés oázisa stabil, rozsdamentes alumínium kerettel rendelkezik, mely porlakkozással védett az időjárási hatásoktól. Az alap konstrukció felett egy vízhatlan tető helyezkedik el. A fekvőfelület 2 személyre alkalmas, valamint max. terhelhetősége 350 kg.

A The Big Easy ívelt dizájnjával mindenféle kerti környezetben megállja a helyét, sőt a nyári napokon fontos UV- és napvédelmet is biztosítja az ívelt tetőnek köszönhetően, amely szükség esetén eltávolítható. Az állványt hab anyagú burkolatok fedik, így bármilyen padlóra alkalmas, ezáltal beltéri és kültéri használatra egyaránt ideális. Az ergonomikusan kialakított fekvőfelület követi a hátgerinc természetes ívét, és egyszerre 2 személy is pihenhet rajta. Továbbá a kényelmes ComfortMesh anyag különösen könnyen tisztítható.

 

 

Rimini kerti hintaágy - piros/fehér
Rimini kerti hintaágy – piros/fehér

A következő gyöngyszem a RIMINI, amelyen akár 4 személy is kényelmesen elfér, hiszen ennek a hintaágynak a teherbírása eléri a 400kg-ot. A hintaágy ülőfelülete rugókhoz van erősítve. Szerkezete erős, megbízható, csövek falvastagsága 1,5 mm. Ennek a hintaágynak a teteje poliészterből készült, speciális gyűrűkkel, ami a hintaágy tető szerkezetéhez igazodik.

 

És a leggyönyörűbb fa hintaágyak…

Vegas Lux fa hintaágy
Vegas Lux fa hintaágy

A meranti fából készült VEGAS LUX kerti hintaágy igazi éke lehet a kertnek, a pihenés fellegvára. A meranti egy Délkelet-Ázsiából Malájzia és Indonézia környékéről származó fafaj. Az itteni esőerdők jellegzetes fája. Így akár az ottani esőerdők egy részét is odavarázsolhatod a kertedbe. Igen súlyos hintaágyról van szó (69kg), ráadásul ülőfelülete is hatalmas, 190cm széles, így három személy is kényelmesen elfér rajta. A maga 300kg-os teherbírásával ez nem is lehet gond.

 

Blumfeldt Tahiti fa hintaágy
Blumfeldt Tahiti fa hintaágy

TAHITI egy szintén különleges, vörösfenyőből készült kerti hintaágy, amivel igazi öröm a hintázás. Gyengéd ringatózás a plüss-szerűen puha párnán: ilyen a stílusos kikapcsolódás. A Blumfeldt Tahiti hintaágyon pihenve megfeledkezhetsz a mindennapokról. A 110 cm széles, enyhén ívelt, 4 cm vastagságú párnázott ülőkén kényelmesen hintázhatsz egyedül, vagy valakivel kettesben, akárcsak egy ágyon.

A rászerelt napellenző tető kellemes árnyékot tart és elégséges védelmet nyújt – attól függetlenül, hogy hol helyezzük el a hintaágyat. Ami a stabilitást illeti, minden igényt kielégít. A masszív fagerendák, nemesacél láncok és a cinkbevonatos csavarok magas fokú stabilitást adnak a konstrukciónak, amely akár 250 kg terhet is elbír.

 

 


Vélemények

Rated 5 out of 5
2018. augusztus 15. szerda

Tetszik az oldal, nagyon sok jó hintaágy van, de jó lenne ha hintaágy párnákat és egyéb alkatrészeket is feltennétek, például cserélhető napellenző ponyvákat is. Az istenért se találok ilyet.

Simon

Neked mi a véleményed?

 

 
Hirdetés

wolt kredit

Rendelj ételt a neten!
2 x 500Ft Wolt kupon új felhasználóknak az alábbi promóciós kód megadásával.

Promóciós kód: PYEHXSQ

» Irány a WOLT